logo
امروز : چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۶:۲۲
[ شناسه خبر : ۴۲۳۸۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
فعال اقتصادی در ابهر مطرح کرد:

لزوم پیشگیری خسارت گرازها به انگورستان‌های ابهر

لزوم-پیشگیری-خسارت-گرازها-به-انگورستان‌های-ابهر
فعال اقتصادی در ابهر گفت: گرازهای وحشی به باغات انگور روستای میموندره و روستاهای مجاور خسارت‌های زیادی وارد می‌کنند که نیازمند پیشگیری است.

علی صدیقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: روستای میموندره ابهر و روستاهای همجوار طی سال‌های اخیر با مشکلی جدی رو به‌ رو شده‌اند، گرازهای وحشی به‌دلیل کاهش منابع غذایی در زیستگاه‌های طبیعی به باغات و مزارع منطقه هجوم آورده‌اند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: این مسئله موجب وارد آمدن خسارات فراوان به کشاورزی و معیشت اهالی به‌ویژه در باغات انگور شده است که یکی از محصولات اصلی و اقتصادی این منطقه به شمار می‌رود.

فعال اقتصادی در ابهر به مشکلات ناشی از حضور گرازهای وحشی اشاره و تصریح کرد: مهم‌ترین پیامد حضور گرازها، تخریب گسترده باغات انگور است. این باغات که منبع اصلی درآمد بسیاری از خانواده‌های روستایی هستند به طور مکرر مورد حمله گرازها قرار گرفته و بخش زیادی از محصول آن‌ها از بین رفته است.

وی با بیان اینکه این گرازها موجب از بین رفتن زیرساخت‌های کشاورزی شده‌اند، عنوان کرد: گرازها علاوه بر تخریب محصول به ریشه‌های گیاهان، نهال‌ها و حتی سیستم‌های آبیاری آسیب وارد می‌کنند که منجر به خسارات مضاعف شده است.

این فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه کشاورزان منطقه که عمدتاً به کشت انگور و محصولات وابسته مشغول هستند، خاطرنشان کرد: به‌دلیل تکرار این خسارات، دچار کاهش درآمد و مشکلات معیشتی شده‌اند.

وی اظهار داشت: اهالی روستای میموندره و روستاهای همجوار که از خسارات مداوم گرازها به ستوه آمده‌اند، خواستار اقدامات فوری و مؤثر برای حل این معضل هستند. برخی از کشاورزان به‌دلیل شدت خسارات، خواهان حذف کامل گرازها از منطقه شده‌اند و معتقدند که تنها راه نجات باغات و معیشت آن‌ها، از بین بردن این گونه از منطقه است.

صدیقی توضیح داد: به جای حذف گرازها، می‌توان از روش‌های پایدار و مؤثری استفاده کرد که هم معضل را حل کند و هم به حفظ تعادل اکوسیستم کمک کند.

وی متذکر شد: نصب حصارهای مقاوم و سیستم‌های دفع حیوانات وحشی در اطراف باغات انگور برای جلوگیری از ورود گرازها، کنترل جمعیت گرازها به روش‌های انسانی با اجرای برنامه‌های عقیم‌سازی و کاهش زاد و ولد گرازها، تقویت زیستگاه‌های طبیعی با ایجاد منابع غذایی و آب در زیستگاه‌های طبیعی برای جلوگیری از مهاجرت گرازها به مناطق کشاورزی، جبران خسارات کشاورزان با ایجاد بیمه‌های ویژه برای جبران خسارات کشاورزی ناشی از حمله گرازها و پرداخت کمک‌های مالی به کشاورزان آسیب‌دیده نیز از راهکارهای حل این موضوع است.

وی عنوان کرد: با همکاری محلی و آموزش جامعه و آموزش روش‌های همزیستی مسالمت‌آمیز با حیات وحش و ایجاد برنامه‌های مشارکتی برای مدیریت بهتر تعارضات نیز می‌توان میزان خسارات را کاهش دهد‌.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اگرچه نگرانی و مشکلات مردم محلی کاملاً قابل درک است، ابراز داشت: انقراض گرازها به عنوان بخشی از تنوع زیستی منطقه راه‌حل مناسبی نیست، ضروری است که سازمان‌های مسئول با اجرای اقدامات فوری و کارآمد، تعادل میان حفظ معیشت مردم و حمایت از حیات وحش را برقرار کنند و از بروز خسارات بیش‌تر جلوگیری کنند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر